Bah! Moet ik weer voor een woning inschrijven

Voor de zoveelste keer een woning inschrijving gedaan, en dit keer voor een bezichtiging van een woning? Je hebt er vast geen zin in, maar wij helpen je graag een handje op weg.

Ben je nieuw met het huren van een huurwoning of heb je al een tig keer aangemeld voor een woning maar je zit nog steeds zonder resultaat? In beide gevallen willen we je daar graag mee helpen. Het huren van een huurwoning begint namelijk bij een goed bericht aan de verhuurder!

Goedkoop_Huren_Nederland-Personal-reflection-women-mirror.jpg

Jouw persoonlijkheid

Laten we beginnen met het belangrijkste; jouw persoonlijkheid. Wie ben jij nou precies? wat doe je in je vrije tijd. Of heb je misschien wel gekke bezigheden? Allemaal informatie wat de verhuurder graag van je te weten wilt komen. 

Huurperiode en reden van verblijf

Ben je opzoek naar een tijdlijke huurwoning of een permanente huurwoning? In beide gevallen is het handig om deze datas door te geven aan de verhuurder. Op basis van deze datas kan de verhuurder een huurcontract voor je maken.

Een reden van verblijf is voor iedereen anders. Als je nou net bent verhuisd, een baan zoekt of je gaat beginnen met een nieuwe opleiding zet dit altijd in je motivatiebrief.

Goedkoop_Huren_Nederland-De-Voordelen.jpeg

Draai de rollen eens om, wat wil jij weten als iemand jouw woning wilt huren? Beschrijf jezelf in het kort, maar wel krachtig!

Goedkoop Huren Nederland

Goedkoop_Huren_Nederland-dogs and pets.jpg

Honden, katten en krokodillen

Ga je een woning huren en neem jij je beestenboel mee? Ook dit is zeer handig om door te geven aan de verhuurder. Niet iedereen houd van huisdieren of zijn zelfs allergisch voor een bepaald huisdier.

Laat de verhuurder altijd weten of je een huisdier meeneemt om niet voor verassingen te staan. TIP: Vertel ook iets over je huisdier (mocht het een liefhebber zijn, probeer hem zoveel mogelijk over te halen!).

Inschrijven op post- en woonadres

Woon of verblijf je binnen een half jaar langer dan 4 maanden in Nederland en wil je niet illigaal zijn dan is het van belang dat je jezelf laar inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). De gemeente bepaalt zelf of je in aanmerking komt voor een woonadres.

Verschil woonadres en briefadres

Het woonadres is het adres waar je woont. Een briefadres is het adres van een andere persoon of van een instelling. Met een briefadres ben je zonder woonadres toch bereikbaar voor de overheid, daarom is een briefadres nooit een postbus. Een briefadres kan en is alleen geldig in Nederland.

Goedkoop_Huren_Nederland-contract-agreement.jpg

Vind je dit nou een leuk artikel?

Deel dit artikel dan met je vrienden, familie, collega's en huisdieren!